Lördag

Idag så har vi varit ute på en timmes promenad hela familjen, himla mysigt :) Lite ruggigt ute bara men klär man på sig går det bra. Sitter nu och väntar på att Lisa ska sluta så ska vi gå upp till gymmet här och träna, sen ska vi nog ta en solning.
När jag kommer hem sen så ska jag ta och göra en tacopaj å så ska vi se på nån film. Ett glas vin lär det bli oxå :P
Imorse förut när vi satt och åt frukost så låg Thilde i babygymmet och lekte, när jag efter en stund kom ut till vardagsrummet så ligger hon utanför..haha hon har alltså lyckats kravla sig ur. Samma sak nu för en stund sen när hon låg där så var hon halvvägs ut.. hon är himla rörlig nu lillskräpet :)
Måste bara lägga ut de här klippen, som är hysteriskt roliga parodier på svenska hollywoodfruar.
(kopiera adressen och klistra in i adressfältet)
http://www.youtube.com/watch?v=dzhpQF9Cz9k
http://www.youtube.com/watch?v=P6hxdgmndag

Lugn dag

Imorse skippade vi ju som sagt babysången, men hon blir bara bättre och bättre på kinderna :) Idag har vi fördrivit tiden med att bada sen  så har Thilde suttit å tittat på Disney channel och pratat och skrattat åt gubbarna på tvn :) sötungen... Medans så gjorde jag lite nytta och storstädade, mycket skönt när det var klart. Sen på eftermiddagen vid 3 så tog vi oss en promenad å gick och hälsade på min mormor och morfar, fick en kopp kaffe och pratade en stund sen vid 5 så begav vi oss hemmåt i mörkret det var verkligen kolsvart. Insåg då att jag måste införskaffa reflexer så att vi syns när vi är ute nu när det blir mörkt så tidigt och ännu fortare går de ju ju närmare vintern vi kommer.
Har precis sett på unga mödrar och nu ska jag gå och laga mat, det står enchiladas på menyn idag...Mumma :)
Nybadad :D

På bättringsvägen :)

Penicillinet gör susen, lillgumman är mycket bättre på kinderna nu å såren varar inte längre och hon räknas även som smittfri idag. Tror ändå inte att vi går på babysången imorrn, blir nog inte så poppis bland de andra mammorna. Skulle inte heller tycka att det var så kul om nån kom dit med sitt barn som var sjuk och kan smitta.
Idag ska vi till birsta och teckna ett nytt tv abonemang på comhem så att vi får disneychannel och en HD box. Kostar ju bara 99kr nu i tre månader..fin fint de :) Sen måste ica maxi besökas. Sen får vi se vad som händer :)
Bjuder på ett grötmonster :P

Glad ändå..


Mysteriet är löst...

Ringde till sjukvårdsupplysningen om Thildes utslag imorse och vart skickad till primärvården i centrum. Efter efter 2 1/2 timmes väntan så fick vi träffa doktorn och han sa att det var svinkoppor, så nu har vi varit och hämtat ut penicilin som hon ska äta i tio dagar och köpte även en kräm som är bakteriedödande som ska smörjas på såren.
Så nu känns det väldigt skönt att veta vad det är för nått.

Stackars lillfisen:(

Thilde har fått stora röda fläckar på båda kinderna, som nu är börjat vara.. jag har ingen aning vad det kommer ifrån, har provat alla möjliga salvor och frågat på apoteket :S Ska prova att låta de torka av sig själv å inte smörja nått i en dag å se om det blir nån skillnad. Har det inte börjat blivit bättre tills på måndag så får jag ringa BVC å höra vad dom säger. Men som tur e så verkar hon inte ha ont. Har även sett att hon fått några små röda prickar, en på hakan och nån på axeln. Hoppas verkligen att det går över.....
Så här började de med att bli rött


Uffa :(


:(

Dopet

Det var ett tag sen jag skrev sist, förra lördagen döptes Thilde i sköns kyrka det gick jättebra hon var så snäll hela tiden lillgumman, vart dock inte speciellt många bilder knäppta tråkigt nog :( men några ska jag bjuda på iaf :)
Det vart runt 30pers som kom och det bjöds på smörgåstårta, och vanlig tårta.
Vill tacka alla jättemycket för de fina presenterna :) som bla. annat var, en ny babysitter, en hangjord stol med Thildes namn och fördelsedatum på, smycken och söta askar å skrin, söta ramar och tavlor, barnböcker å annat smått och gott så Tack tack :)
Vill bara säga tack till alla för en trevlig dag :)

4 månader idag :)

Gud, så tiden går fort...
I morse var vi på babysången, det var kul =) kom hem vid halv tolv, matade gumman och sen kvart över tolv kom mormor och hämtade oss å vi for å tittade på hur församlingsgården såg ut där vi ska ha fika efter dopet på lördag. Det var fint där, det blir bra. När vi var klara där så åkte vi och hämtade upp morfar för att sedan åka ut på hemmanet till mamma som bjöd oss på lunch, en super god köttgryta med potatis kommer inte ihåg vad den kallades :S och efter det bjöds det på äppelpaj.. mumma
Nu ikväll blir det nått avsnitt 24, kaffe å satsumas :)
Hej å hå så länge

Duktiga lill Thilde

Nu har jag fått dopklänningen till Thilde, en jättefin stickad som Jempis mamma gjorde till henne när hon skulle döpas. Blir den eftersom att dom inte hittar den som jag och många andra i min släkt har döpts i :(

Idag har vi varit ute i birsta och uträttat en del ärenden, först så var vi in på chlas ohlsson och köpte dukar på rulle, sen in på ikea å där vart det en hel påse till lillgumman. Lite haklappar, matskål och skedar, stolsdyna till matstolen och en handuk med luva, å en förnsetlampa till sovrummet. (den som vi hade rev klump Fia ner i golvet) presentkortet som jag fick kom bra till pass :) En sväng på Siba vart det me, köpte damsugarpåsar och Johnny ett spel. Efter det Ica maxi, Hämtade ut fleceoverallen från POP som jag köpt på tradera, handling av mat och en massa till dopet, ska ju göra en smörgåstårta och vanliga tårtor så en del måste ju införskaffas om man säger så. Mamma ska oxå göra en smörgåstårta för vi blir ju över 30 pers.

När vi kom hem så gjorde vi tacos och Thilde fick smaka lite Mango pure mumma tyckte hon, men man måste ju vara försiktig och bara ge lite åt gången så inte lill magen får en chock. Det märks ju att hon växer nu och vill ha mer mat, ska testa med lite gröt här senare i veckan. Munnen hennes klias som tusan oxå och dregglas gör det hej villt, så riktigt tjurig är hon i mellanåt.
Måste ju berätta att hon har börjat kunna sitta själv nu, inte rakryggad men hon sitter framåtlutad med händerna som stöd mot golvet. Man får ju sitta med och passa men hon håller balansen en bra stund :)  Duktiga lillgumman!

Imorrn blir det en sväng på stan, fler ärenden och sen så ska vi träffa Frida när hon slutar.
Nu blir det sängen för min del.... God natt!





Tittut, nyfiken i en strut :P

Mina fina blommor som jag fick... Nr 1

Nr 2, fina va?!! :D

Haha kul bild ;)

Födelsedag och bestyr...

I torsdags på min födelsedag så var jag och Johnny på bio. Thilde fick vara hos sin mormor och moster, hon hade tydligen varit ganska så tjurig. Men när vi kom å skulle hämta henne så låg hon bara å jollrade :)

Fredagen var lugn, nån prommis å idol vart de.
Igår så var delar av släkten här på kaffe å tårta, fick två fina blommor, presentkort på ikea, och en slant.. Tack tack. På kvällen sen när Johnny kom hem så åt vi middag och kollade på Johan Falk, Leo Gaut. Den var bra sen vart det ett avsnitt 24 innan sängen.

Nu ligger Thilde å sover förmiddag sen när hon vaknar blir det mat och ett bad för gumman. Tvättmaskinen och diskmaskinen går för fullt nu, sen tar vi nog en promenad i det kyliga höstvädret.

Ska ta och skriva en lista, för storhandling väntar imorrn.

Hej så länge....

Onsdag

Hej hej :)
Dagen började med babysång imorse, dock så var vi bara 5 stycken vi brukar vara typ 10 många var tydligen sjuka :( men det var kul ändå tyckte Thilde som skrattade som en tok emellanåt, sötskiten :) 
När vi kom hem vid halv tolv så var det dags för lite mat åt gumman sen tog jag och mötte upp fis Lisa på stan för en lunch. Thilde fick vara hemma med Johnny. Gick runt lite på stan å sen vart de en sväng på birsta me..Köpte en klänning som jag ska ha på dopet, två dreggel lappar, och två pjamaser till Thilde. Spanade även efter ett par skor men det blev inga idag...

När jag kom hem sen vid 5 så hade pappa varit förbi å lämnat ett kuvert som innehöll två st biosupeér :) Tack så jätte mycket för det :D
Nu ikväll så har vi sett på ena nya Johan falk, oxå bra som de andra.Har en till kvar att se men det blir en annan kväll de.






lde har hittat sin fot..


Vilken pose :)

Innan prommis

Mys i vagnen :)

Regn och rusk

Nu var det ett tag sen igen, men det har inte hänt så mycket kul att skriva om eftersom att vi varit så förkyla.
Men nu mår vi bättre :)
I fredags så var vi iväg på birsta en sväng med biggan, köpte lite servetter och ljus till dopet och även lite derkorationer till tårtorna..Och en räkmacka å kaffe på charm.
Igår så var vi iväg och handlade lite sen så bakade jag två olika kakor, snickerskakor och dajm kakor. Efter det lagade jag middag, fläskfile med klyftpotatis..mumma :) På kvällen så såg vi robert gustavssons det ä kanon, mycket sjukt roliga klipp :) 

Dagen idag har varit lugn i ruskvädret men nu ska vi iväg till johnnys kompisar på en fika, sen ikväll så blir det 24 andra säsongen :)  





När jag gick in i sovrummet förut så hittade jag Fia mysandes i Thildes säg på kudden :)

RSS 2.0